[O2] Gasnące podświetlenie - w drzwiach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zasados
    Classic
    • 2010
    • 29
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Jak w temacie, czy ktoś wie czy jest możliwość aktywowania owej funkcji VAGiem lub jakimś innym interfacem ?? Jeżeli tak to może ktoś napisze jakiś tutorial ? Na pewno taka wiedza przyda sie potomnym
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

Witam,

Ledwo tydzień mija od odbioru samochodu po naprawie ... I już kolejna zagadka.

W trakcie jazdy na włączonych światłach - podświetlenie panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy, sterowania lusterkami, sterowania szybą w drzwiach pasażera - gaśnie na kilkanaście sekund i się zaświeca.... I to bez jakiejkolwiek regularności.... Kiedy brak podświetlenia szyby można opuszczać , podnosić...

Jestem oczywiście w kontakcie z moim serwisem Inter Auto Kraków, szukamy rozwiązania (prawdę powiedziawszy myślałem że dziś zostało znalezione - ale wieczorny powrót do domu udowodnił że jednak nie....). Muszę się z nimi jeszcze raz skontaktować...

Czy to może wynikać z niesprawności np.: jakiegoś bezpiecznika?

Czy taki problem wyjdzie na diagnostyce VAG?

Czy ktoś miał podobny problem i pomoże mi w ewentualnym naprowadzeniu panów z INTER AUTO - zanim rozbiorą pół samochodu w poszukiwaniu ewentualnego "buga"?
    :roll:

Dzieki za ew, info na temat problemu.
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Mi tez dzis po odpaleniu nie zaswiecilo, a pojawilo sie kilka sekund pozniej.

Obstawiam, ze albo wtyczka w drzwiach kierowcy nie styka dobrze z tym panelem (podswietlenie jest z nim powiazane) albo jak nastepuje jakis dziwny spadek napiecia po odpaleniu auto to ten uklad jest odlaczany na kilka sekund.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• grzes74
        Ambiente
        • 2009
        • 176
        • Rapid (NH3)

Zamieszczone przez Maicroft
        Mi tez dzis po odpaleniu nie zaswiecilo, a pojawilo sie kilka sekund pozniej.

Obstawiam, ze albo wtyczka w drzwiach kierowcy nie styka dobrze z tym panelem (podswietlenie jest z nim powiazane) albo jak nastepuje jakis dziwny spadek napiecia po odpaleniu auto to ten uklad jest odlaczany na kilka sekund.
        Przy odpalaniu pali, pojeździłem dziś trochę po mieście i paliło - dopiero gdzieś po 30 min jazdy, wyjeżdżam na drogę krajową, włączam tempomat i jadę sobie spokojnie bez nerw... i po chwili zonk - jest ciemność, świeci.... i potem znów ciemność na chwilkę....

A może to przez te cholerne mrozy?
        pozdrawiam
        Grzes
        polecam :

www.octavia-forum.de
        www.skodacommunity.de
        www.briskoda.net........

Komentarz

Pracuję...